Geen mening

Het was fris gisteren en op sommige slootjes lag al een dun laagje ijs. Hoewel ik geen camera had meegenomen, was de neiging dan maar met mijn mobiel te fotograferen, niet te bedwingen. We besloten een stuk over de smalle weg te lopen langs de boerderijen. Maar zo rond half twaalf op zondag ben je de enige niet. Veel wielrenners, andere wandelaars en auto’s. We moesten voortdurend de berm in en dat wandelt niet echt ontspannen.

Klein Delfgauw heet deze buurtschap en valt voor een deel binnen de Gemeente Delft en deels bij Pijnacker-Nootdorp. Kavels die tot nu toe weiland waren, worden sinds kort verkocht en er zullen moderne luxe villa’s verschijnen. Vooralsnog vind ik dat jammer van dit landelijke gebied. Maar lang niet alle boerderijen en oudere huizen zijn het aanzien waard, dus ik wacht nog even met een oordeel.

7 gedachten over “Geen mening

  1. Het ligt er een beetje aan hoe de nieuwe huizen er uit gaan zien. Houdt men de klassieke landelijke stijl aan…. dan is het vaak wel een verbetering. Ik zie in het buitengebied van mijn vlekje vaak het volgende systeem. Men koopt een oud krakkemikkig boerderijtje met flink wat grond. Dat ouwe gebouwtje gebruikt men als kantine en opslag van materialen als erachter een nieuw huis wordt gebouwd. Daarna komt dan de sloopkogel. Vaak staan die oude wrakken pal tegen de (drukke) weg aan en dat wil men natuurlijk niet meer. Dus omdat men ruim achter het oude huisje bouwt is er vanzelf meer ruimte aan de voorzijde. Ik heb al een paar maal gehoord dat de welstandscommissie best streng is. Van die blokkendozen zul je hier niet zien in ieder geval.

    • Dat klinkt goed en hoopvol Wieneke. Er staan langs de weg die ik fotografeerde ook beslist lelijke huizen, dus wie weet komt het wel goed. Vandaar ook dat ik er nog niets van kan zeggen (maar er wel over wilde bloggen 🙂 )

  2. Mijn eerste gedachte was: oh wat jammer. Maar toen herinnerde ik me de prachtige huizen die we deze zomer tijdens onze fietstochten zagen en waarbij we constateerden dat supermodern toch vaak op een of andere manier heel mooi past bij oude boerderijen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.