Persoonlijk

Emie2014

Ongeveer de helft van het jaar wonen wij in Italië, de overige (winter) maanden in Nederland. Die wij zijn Adrie en Emie, behoorlijk vroeg gestopt met werken. We verruilden ons stadse en arbeidzame leven voor dat van semigranten.

In ons Italiaanse leven werken we in de moestuin, leggen een wijngaard aan en genieten zo optimaal mogelijk van la Dolce Vita. En dat lukt uitstekend.

In ons driehonderd jaar oude huis, dat ooit een boerderij was, zijn we zelfvoorzienend wat water, gas en elektriciteit betreft. Het huis, Caldese genaamd, ligt in de groene heuvels van Umbrië vlak bij de middeleeuwse plaats Gubbio.

In Delft wonen we op een zolderetage van een monumentaal pand. Daar genieten van het familieleven, theaterbezoek, stamppotten en al het andere wat Nederland voor ons zo de moeite waard maakt.
Enfin, lees zelf maar op mijn dagelijkse blog.

Reacties op mijn blogs zijn van harte welkom en voor wie buiten het blog om contact met mij wil maken, kan dit doen via mijn mailadres: emiewempe@gmail.com

Advertenties

6 thoughts on “Persoonlijk

  1. Hallo Emie,
    Jouw blog kwam ik tegen op Facebook bij Ans Andriolo. Sindsdien lees ik jouw dagelijkse blog, wat een leuke/mooie foto’s met bijpassend verhaal!
    Ook wij zijn sinds dit jaar semigranten in Italië. Onze dochter emigreerde in 2006 met man en kinderen naar Pietralunga. In 2008 kochten wij een huis in de heuvels van Pietralunga. Dit jaar blijven we voor het eerst in de winter in Italia. Lekker dicht bij onze kinderen en 3 kleindochters. Vanuit een herfstachtig Umbria,
    Ciao Wil

    • Benvenuto op mijn blog Wil. Wat leuk van je te horen. Van Ans en Simon heb ik denk ik wel eens over jullie dochter gehoord, hebben ze een camping en wat appartementen in de verhuur? Wens jullie een fijne winter toe in het mooie Umbria.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.