Ik kreeg een rondleiding door de wijngaard. Eerst de compostbakken bekijken. Het is gelukkig op afstand van ons huis want het meurt behoorlijk. Vooral bak één waar, als je er in roert, de damp vanaf komt en levende organismen hun nuttige werk verrichten. Bak twee is al aarde, bak drie heeft nog een lange weg te gaan.
Wat hier hangt ziet er smakelijker uit. Dit moet de oogst van 2018 worden. Op deze plek brengt de wijnboer vele uren door. Alles voor een zo optimaal mogelijk resultaat.
In een hoekje van de schuur is dit rek onlangs door een vriend gemaakt. Lege flessen die we over een paar maanden gaan vullen met de oogst van 2017.
Je eigen wijn, dat is toch heel bijzonder!
Dat vinden wij ook nog steeds, Els. We knijpen ons geregeld in onze armen.
Vino di Caldese? MMmmmmm!
Certo Hennie. Salute!
Ook in mijn tuin staat mijn druivenrank er mooi bij.
Met tijgerwormen is goede compost te maken zonder dat de geur er van tegenstaat.
Duurzame groet,
Aan deze compost zijn geen wormen toegevoegd, Rob. De wormen in ons wormenhotel scheiden een vloeistof af die in de compostthee wordt gedaan. Tja, een gedoetje hier hoor.
Wij zagen ze vandaag ook heel veel, van die kleine baby trosjes, prachtig.
De wondere wereld van de natuur, Marthy.
Geweldig, die hobby van je man. Hopelijk worden al die flessen gevuld met smakelijke wijn
Daar gaan we gewoon van uit, Inge. Tussentijdse proeven zijn positief
Wat een pracht hobby, toch!
Zijn hele ziel en zaligheid, Jeanne
Het blijft een verbazingwekkend proces…..van zo’n klein prutsje aan een takje naar een fles heerlijke wijn. Da’s mooi wark, zeggen ze hier.
Er zit inderdaad ook behoorlijk wat wark in Wieneke. Maar ik hoor de wijnboer nooit klagen. Integendeel.