Altijd al eens willen maken, lemoncurd. Dus toen ik laatst bij blogvriendin Marthy dit recept tegenkwam, was het nog maar een kwestie van een paar weken tot ik in onze Italiaanse keuken aan de slag kon. Drie potjes gaf ik weg bij de pranzo eergisteren. Maar natuurlijk hebben we er zelf ook een potje aan over gehouden. Ik zie eindeloze mogelijkheden wat gebruik betreft. Dit verzon ik als eerste. De leeg geperste citroenhelften bewaarde ik in de vriezer. Ik vulde ze met kant en klaar gekocht kokos-ijs. Daar een lik lemoncurd op en een takje munt erbij. Klaar is Kees. Lekker joh.
Maak ook eens Tiramisu al Limomcello.
250 Gr. Mascarpone
175ml slagroom stijfgeklopt met suiker
Halve pot Lemoncurd!!
Lange vingers
2 dl Limoncello
Doop de lange vingers in de Limoncello bedek de bodem van de schaal ermee.. Klop de mascarpone los met de Lemoncurd voeg dan de slagroom toe. Ga dan verder zoals bij de traditionele Tiramisu . Garneer met hele dunne plakjes citroen en evt. geraspte pure chocolade.
Serveer met een piepklein glaasje Limoncello (of als je dat zou willen een groot glas)
Probeer maar eens bij mij is het een groot succes.
Bedankt Annet, dat klinkt heerlijk. Ga het snel eens uitproberen.
Geweldig mooi, die potjes. Ik plak gewoon een zelf geprinte stikker maar die houten rondjes zijn veel kunstiger. Hoe heb je erop geschreven?
Met een dun viltstiftje Charlize. Leuk effect hè.Maar meestal gaat er ook een gewoon etiketje op bij mij.
Ziet er geweldig lekker uit, zeker met die lemoncurd. Ik ga het ook maken en permitteer me er een echte dot slagroom bij. Jammie jammie.
Met een dot slagroom krijg je zelfs een baksteen nog op smaak, Paul
Leuk idee en ook dat van je dochter!
’t Is toch vaak een kwestie van afkijken en een beetje combineren, Bertie
Kijk, daar hou ik nou van, blogvriendinnen die je een goede tip geven wat je met het spul kan doen en dan ook nog even vertellen hoe het leuk op te dienen. Ik kan redelijk koken maar gek genoeg ben ik er niet echt goed in om een gerecht mooi te versieren, alhoewel ik de laatste jaren bij veel bijgeleerd heb op dat gebied.
Dochter Fleur mixt het met mascarpone en legt dat tussen twee gebakken bladerdeeg plakjes (als een soort tompouce) en dat serveren met vers fruit. Zomaar nog een idee, Marthy.