Kijk, zo ziet de meeste brem er momenteel uit. En dat is niet erg fraai. de onderkant heeft veel dood hout en bovenin zitten de uitschieters die gaan bloeien. Nu staan onze hellingen echt tjokvol met brem, dus er kan grondig worden gesnoeid, iets waar we jaren niet aan toe zijn gekomen.
Al het snoeisel moet worden afgevoerd. De wijngaard, waar de takkenril kan worden aangevuld, is best een stukkie lopen. De handigste manier is om veel van het snoeisel op een stuk plastic te binden en het op die manier richting wijngaard te sleuren. Het voorkomt dat er dode takken in het grind achterblijven, die dan weer opgeraapt moeten worden.
Vanaf mijn krukje waar ik onkruid zat weg te steken, kon ik de inspanningen van de wijnboer mooi zien. Ja, we hebben de taken goed verdeeld. De onderste foto is van vorig jaar eind juni, toen de brem in volle bloei stond. Als je heel goed kijkt, zie je de kale ondergroei. Ik ben benieuwd of de stompjes die er nu staan op tijd uitlopen. Ik laat het jullie tegen die tijd wel zien.
Voor zo’n uitzicht, doe je dit allemaal! Pittig maar leuk!
En dan ruikt het vast ook nog heerlijk!
Een flinke klus, Emie, maar het resultaat zal prachtig zijn. De brem hiet gaat steeds meer geler kleuren. Wat een werk allemaal, handig van dat plastic zeil.
Dat is nog een aardig karwei met zo’n oppervlakte.
’t Kan alleen ‘nog’ mooier worden!
Lie(f)s.
Prachtig die brem! En hopelijk nog mooier als ze gesnoeid zijn. Handige manier van vervoeren!
Als alle brem weer helemaal bloeit zal het prachtig zijn. Hopelijk kun je er volgend jaar gaan genieten.