Druiven voor en achter

De wijnboer trok vanmorgen de wijngaard in. Lange uitlopers worden afgeknipt of geslingerd over de draden waarlangs ze groeien. De eerste foto maakte mijn neef een paar weken geleden met de drone. De grijzige lijn links van het midden is de takkenril die het gebied afschermt. In alle rust wordt er tijdens het werk geobserveerd en beoordeeld. Nu de ergste regenval voorbij lijkt te zijn, moet de zon zijn werk gaan doen en zullen de vruchten gaan groeien.

Aan de voorkant van het huis hangen ook druiven die voor directe consumptie geschikt zijn. Er zijn jaren geweest dat we enorme hoeveelheden hadden en ik er sap van moest maken omdat we het bijna niet weg kregen. Zelfs niet als we grote hoeveelheden naar buren en bekenden brachten. We gaan maar eens afwachten hoe dat dit jaar zal verlopen. Het blijft altijd een beetje spannend.

6 gedachten over “Druiven voor en achter

  1. Mooi, die foto zo uit de hoogte van de wijngaard. Dat zijn toch heel wat wijnstokken, veel werk voor Adri. Maar als al dat werk wordt beloond met een mooi wijntje is het het waard.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.