Hemels

Het is best goed te zien hoe hooggelegen de plek is waar we gisteren met vrienden afspraken. Ergens halverwege onze woonplaatsen bevindt zich restaurant Da Baffone dat gespecialiseerd is in truffelgerechten en waar we bijna elk jaar wel een keer met elkaar afspreken. In de coronatijd is daar een kleine kapel gebouwd waar we in afwachting van de vrienden, even naar binnengingen.

In tamelijk korte tijd is er heel veel toegevoegd aan het interieur. Rechts de situatie uit 2021 en links de huidige. Een enorm Mariabeeld, schilderijen, wierookvat en afbeeldingen van diverse Pausen sieren nu de kleine ruimte. Meest opvallend is een glazenkistje op het kleine altaar waarin een pop voorstellende het Jezuskind ligt. Althans dat veronderstel ik.

Maar het ging uiteindelijk om het gezellig samenzijn met vrienden en dat lukte uitstekend. Zie hier ons gezamenlijk voorgerecht. Het was niet druk in het restaurant want Hemelvaartsdag wordt in Italië niet gevierd, het was een gewone doordeweekse donderdag. Maar niet voor ons vier. We aten voortreffelijk en zijn weer helemaal op de hoogte van elkaars wel en wee. Goed gezelschap en smakelijk eten, dat is toch hemels?

8 gedachten over “Hemels

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.