Huizen kijken

Schouder aan schouder staan de oude en nieuwe panden aan de Nieuwe Plantage. De oudste zijn het mooist maar onderhoudsgevoelig, lijkt me. Maar kijk, die deuren, de glas-in-lood ramen! Als ik moest kiezen dan wist ik het wel.

Aan de overkant ervan staat een joekel van en huis dat wellicht ooit voor één gezin met inwonend personeel is gebouwd maar waar ik nu dertien brievenbussen bij de voordeur zie. Links van het pand vormt een toegangsdeur de poort naar de achtertuin.

Een stukje verderop liggen de huizen wat verder uit de rooilijn en zijn er kleine voortuinen. Het valt me meteen op dat vuilniscontainers tegenwoordig zo ontsierend voor de huizen staan. Praktisch is het wel. In het pand met de dertien brievenbussen staan ze vast in het poortje achter die deur. Opgeruimd staat netjes!

10 gedachten over “Huizen kijken

  1. Ze zijn mooi die oude panden, sfeervol. Maar Leo ziet meteen het vele onderhoud en de kosten. Maar zoon en schoondochter willen niet weg uit het appartement in Den Haag uit 1893…

  2. Het zal wel zijn dat ik geboren en opgegroeid ben in een dorpje van nog geen 120 inwoners, op een grondgebied waar tegenwoordig een complete stad gebouwd wordt, maar mijn grootste schrikbeeld is wel wonen in een huis zoals je laat zien.
    Momenteel woon ik in een buitenwijk van een klein stadje en enige jaren geleden is het grote speelterrein voor mijn deur ook volgebouwd met huizen. Argument van de gemeente; er wonen nog betrekkelijk weinig kinderen in de wijk. Ze waren gemakshalve maar even vergeten dat in elke woonwijk een soort golfbeweging gaande is voor wat betreft kinderen. Het zal financieel wel interessant geweest zijn.
    je zult wel begrepen hebben dat ik jouw keuze en liefde voor oude huizen niet deel.

    • Ik ben geboren en getogen in de stad, Willem. Maar een deel van het jaar wonen we ergens in de groene heuvels van Umbria en dat leven daar bevalt ook heel goed. Elk soort wonen heeft zijn voor- en nadelen. Belangrijk is dat je naar je zin woont.

  3. Ja mooi, die oude panden! Maar de nieuwbouw ernaast is wel sympathiek gedaan. En vuilnisbakken voor de deur, tja, als je geen achterom hebt dan moet je wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.