In ganzenpas naar de kringloop

Vandaag pakken we één van onze lastigste klussen aan, namelijk het opschonen van de boekenkast. Harde keuzes dienen er gemaakt te worden want voor elk boek dat het huis binnenkomt, moet er ook weer één uit. Ondanks minibieb en e-reader kopen en krijgen we nog steeds boeken. Dat kan maar niet ongebreideld door gaan. Net zo min als bij deze twee ganzenfamilies die we vorige week tegenkwamen. Eén stel met vijf koters, het andere met zes. In vrede samen langs de slootkant. Het mag er dan allemaal schattig uitzien, de populatie wordt wel erg groot en de overlast ook. Twee kratten boeken verdwijnen er naar minibieb en kringloop. Dat kun je met gansjes niet doen. Ik gun ze van harte hun leven en familiegeluk maar waar laten we al dat spul?

14 gedachten over “In ganzenpas naar de kringloop

  1. Daarom laten we wolven komen. Die hebben natuurlijk liever het voor ze klaarliggende weidelammetje, maar och…. voor de verandering is een leuk gansje ook wel lekker.

  2. Nooit gerealiseerd dat ze overlast bezorgen, ganzen. Dan maar gerookte gans, klinkt lekker. Fijn dat je de boekenkast weer op orde hebt!

    • Ze hebben haast geen natuurlijke vijanden, Judy en de gezinnen zijn hecht en waakzaam zodat de reigers de jongen ook nauwelijks te pakken krijgen. In sommige gebieden is het echt een plaag.

  3. Gelukkig krijgen jouw boeken een nieuw leven in de kringloop. Zag vanmorgen in mijn straat 5 grote dozen vol boeken staan …… voor de ophaling oud papier door de vuilophaaldienst.

  4. Ik had ook bijna gezegd slachten en opeten, Maar ja, dat is niet aan ons, laten wij zelf eerst maar eens alle rommel opruimen voor we aan de natuur beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.