Te geef

DSC_0002-002

Ik dacht: als die schaal in de antiekkraam nog niet verkocht is als ik hier op de terugweg langskom, is ie voor mij. En hij stond er nog. Mevrouw deed er een krant omheen en meneer scheurde een plastic tasje voor me van de rol. Maar dat sloeg ik uiteraard af vanwege  ‘no plastica per me’. ‘Complimenti’ vervolgde de man zonder enige ironie. En stak een betoog af over plasticsoep en oceanen. Toen ik aanstalten maakte verder te lopen werd ik door die leukerd ook gewezen op de mooie kleur van mijn bloesje dat me zo goed stond. En dat alles voor maar één euro!

DSC_0007-002

Dit serviesgoed breng ik in NL naar Wempe & Wempe. Ooit opgericht door twee zusjes van me. Een winkel vol tweedehands serviesgoed waar vast liefhebbers te vinden zijn voor de nooit gebruikte onderdelen van ons ontbijtservies. Zo raken mijn kasten toch leger en leger.

10 gedachten over “Te geef

  1. Pingback: De winkel met de leukste naam | Wonen in Caldese (Italië)

    • Ze zijn inmiddels geen eigenaar meer, Inge. Maar de winkel heet nog steeds zo. Serviesgoed roept bij heel veel mensen herinneringen op, vooral ook fijne herinneringen. Niet wegdoen als je er nog van geniet!

    • Koffie uit een kan, op een lichtje? Een stenen botervloot, suikerpot en melkkannetje. Ik gebruik het nooit. En ter geruststelling Bertie, er blijft een heleboel over. Ontbijtborden, kop-en schotels, eierdopjes en wat schalen en kommetjes. Want ik hou van mooi gedekte tafels.

    • Die schaal is echt een oudje en in Italië gemaakt. Staat nu voor de sier op een kastje maar ga hem echt gebruiken, Marthy. Eerst nog even verder reorganiseren. Op een regenachtige middag (die we hier nauwelijks hebben).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.