Maandag’s rommeldagje

In dit hoekje zijn we eens flink bezig geweest. Vanwege de droogte tijdens onze afwezigheid was de Phlomis aan het zieltogen aan de éne kant en aan het overwoekeren aan de ándere kant van het hek, waarachter de gastank ligt. We kortten alles drastisch in want verdord en deden wat transplantaties richting een ook al tot op de stam afgeknotte brem. En nu maar dagelijks vertroetelen.

De vlinderstruik snoeiden we in juni. Dat is veel te laat in het seizoen maar volgens blogvriendin Marthy- die groene vingers heeft- kon het nog wel. Nu ziet ie er weer vol en gezond uit. Het is hier momenteel snikheet, gelukkig is de harde wind gaan liggen en zijn er geen bosbranden hier. Ik hou me vandaag vooral bezig met ‘linnenbeheer’. Kan ik mooi weer eens een foto plaatsen van een wasje dat ik afgelopen week ergens aan een balkon zag hangen.

10 gedachten over “Maandag’s rommeldagje

  1. Een Phlomis kan erg veel hebben. Ik kreeg ooit een stek en die deed het prima in dat jaar. Daarna is hij tot mijn verdriet twee of drie jaar volledig weggebleven. Ik was hem al vergeten. Opeens was hij er weer en hoe! Erge droogte en nu al die nattigheid….. het maakt hem kennelijk niks meer uit. Ik haal direct na de bloei alle stengels eraf en ook de bruine bladeren. Hij gaat dan opnieuw blad aanmaken maar uiteraard komen er geen bloemen. Die komen dan volgend jaar weer.
    Eind maart worden de vele vlinderstruiken rigoureus gesnoeid door de tuingoeroes. In april doe ik zelf de lavendelstruiken, maar verder kijk ik niet zo heel nauw qua tijd. Als iets te hevig of te groot wordt of in de weg hangt dan pak ik lekker de machete 🙂 En als iets daardoor dood gaat….. het tuincentrum moet ook door de winter, he?

    • Op een andere plek op ons terrein heb ik nóg een pluk Phlomis staan, Wieneke. Ook daar moet nodig het bruine blad weggehaald maar in die hoek is het me nu even te warm. Joh, ik doe maar wat en ben geen echte goede tuinierster. Het formaat van ons erf is echter dusdanig dat ik niet naar het tuincentrum blijf rennen om nieuwe planten te kopen. De lavendel doe ik twee maal per jaar. Najaar de bloemen eruit, voorjaar nogmaals kortwieken. Rozen nog drastischer. Maar ja…al twee jaar niet in het voorjaar naar ons huis kunnen reizen. En dát zie je dus.

      • Ja, ik snap het, hoor. Het is allemaal anders dan anders nu. Voorjaarswerk is veel belangrijker in een tuin dan najaarswerk. En dat jij zomaar wat doet, geloof ik niet. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.