Familie Chabot

Gisteren las ik op mijn e- reader Mijn vaders hand uit. Een maand geleden las ik Hartritme, een boek dat ik vanwege de boekenweek aangeschaft had. Mijn vaders hand gaat over de jeugd van Bart Chabot en de verstoorde relatie met zijn ouders. Het is niet moeilijk om je voor te stellen hoe Bart als kind was. Want ook als volwassen man maakt hij nog steeds een jongensachtige indruk. Ik vond het ontroerend maar vooral ook verbijsterend. Wat een negativiteit vertoonden de ouders ten opzichte van hun zoon.

Hartritme verhaalt over zijn leven en de vriendschappen met mannen als Herman Brood, Martin Bril en Ronald Giphart, afgewisseld met een gezinsvakantie van hem, zijn vrouw en hun vier zonen. In dit boek viel me zijn schrijfstijl niet altijd mee. Op de een of andere manier vind ik de man erg sympathiek en las daardoor beide boeken met veel interesse. Nu staat ook Confettiregen van Splinter Chabot, zijn zoon, nog op mijn wensenlijstje. Dat boek bereikte nummer 1 in de Regenboog top 100 aller tijden (een lijst met lhbti-boeken).

7 gedachten over “Familie Chabot

  1. Mooi he zo’n andere kijk op iemand. Ik werk al 20 jaar in het HMC voorheen Bronovo ziekenhuis en daar woont hij. Tussendemiddag als wij buiten liepen kwamen Bart altijd tegen met zijn zonen, die bracht hij in de bakfiets naar school. Zo’n leuke man met zijn zoons en zo lief hoe hij met hun omging. Ook mijn blik is toen veranderd. Boeken heb ik eigenlijk nog niet gelezen, misschien toch eens doen.

  2. Ieder huisje heeft zijn kruisje zeggen ze wel eens. Maar de een wordt hier harder door geraakt dan de ander. En reageert daar ook anders op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.