In Bethlehem

Je hoeft natuurlijk niet persé naar Gorinchem om boeken te kopen. Maar nu we een paar dagen in dit vestingstadje verblijven en we bovendien hoorden van een vriendin dat hier in een historisch pand de literaire boekhandel de Mandarijn gevestigd is, maakten we gisteravond al een afspraak voor een bezoekje vandaag.

Jarenlang was hier een museum in het oorspronkelijk als patriciërswoning gebouwde pand. De naam Dit is in Bethlehem komt van een beeldhouwwerk dat de gevel siert in de vorm van een kersttafereel. Met de eigenares van de boekwinkel hadden we een leuk gesprek. Sinds kort is ook de Historische Vereniging Oud Gorcum vertrokken uit dit hoge pand. De boekhandelaarster doet nu een voorstel om er (voor) leeskamers van te maken, schrijflessen te gaan geven en soortgelijke activiteiten. Het lijkt mij een uitstekend plan want de lees- en schrijfvaardigheid van de jeugd holt hard achteruit, is onlangs nog weer eens vastgesteld. Wij kochten er drie boeken, daar kom ik binnenkort nog wel eens op terug. Ze liggen mooi te zijn op de sitetable in ons sfeervolle tijdelijke appartement.

9 gedachten over “In Bethlehem

  1. Zo was ik gisteren de enige klant in de lokale boekhandel, ik kon heerlijk struinen, wikken en wegen. Ik kocht 2 DikkieDik boeken voor 2 lieve meisjes, een natuurboek voor mijn middelste en een thriller voor mezelf. De boeken die je kocht lijken me mooi maar voor mij nu even te zware kost.

  2. Wat een prachtige boekenzaak, daar zou ik me wel even kunnen vermaken. Maar alles moet nu binnen een bepaalde tijd. Twee van de door jullie uitgekozen boeken wil ik wel op mijn nachtkastje.

  3. Leuk zeg. Even weg! En nu maar hopen dat de plannen voor de zaak zullen slagen. Jij kocht in ieder geval interlokaal. Dat boek van Jan Brokken wil ik trouwens zeker lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.