Vondelingen

Op ons uitgebreide terrein komen we soms verrassingen tegen. In de potten waar we vorig jaar wat halfslachtige pogingen deden om afrikaantjes te kweken, troffen we dit jaar een spontane citroenmelisse aan. Die kreeg van mij zijn eigen potje dichtbij de keuken. Heel ver achter de wijngaard staat een verstopte sering. Met veel moeite wist de wijnboer er een paar takken vanaf te halen die ik verdeelde over twee vazen.

Ergens tussen het gras kwamen we een paar sprieten bieslook tegen, te onbeduidend om te fotograferen maar lekker genoeg om in de keuken te verwerken. De laatste vondeling is deze paardenbloem tussen de terrastegels. Daar is gewoon korte metten mee gemaakt. We kunnen nou eenmaal niet alle gevonden voorwerpen koesteren.

Vanuit het slaapkamerraam kijk je zo neer op de witte regen. Die loopt wat bloei betreft vóór op de blauwe regen. Aangeplant, dus in dat opzicht geen verrassing. Maar die geur en het gegons van de bezoekende insecten maken dat we er elk jaar verwonderd naar kijken.

7 gedachten over “Vondelingen

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.