Dwalen

20180513_090255

Als ik het van mijn oriëntatievermogen moet hebben, kom ik nergens. Maar als ik me van tevoren een beetje verdiep in waar ik heen moet, een GPS op mijn mobiel kan gebruiken, borden en aanwijzingen kan lezen en wat verdwaaltijd incalculeer, dan kom ik er wel. Vroeg of laat. Vorige week moest ik naar Bloemendaal. Ergens op de vijfbaans snelweg zei dat mens van mijn GPS ineens: ‘vertrek in Noordoostelijke richting’. Dat klopte niet want ik reed al een half uur onafgebroken. In Zaandam (!)  vroeg ik een meneer de juiste richting en uitte mijn frustratie over mijn GPS. ‘Mevrouw, dan is uw internet te langzaam, koop liever een Tom Tom.’ Een soort geruststelling was het wel, het lag dus niet alléén aan mij. Toen ik dan eindelijk veel te laat arriveerde bij nota bene een begrafenis, hoe erg wil je het hebben, gooide ik mijn mobiel woedend in het dashboardkastje. Vandaaruit hoorde ik haar met een gesmoord stemmetje murmelen: ‘bestemming bereikt.’

20180513_090310

20180513_090324

13 gedachten over “Dwalen

  1. Haha wat kan ik toch van je verhalen genieten Emie. En dit verdwaalverhaal zou helemaal mijn verhaal kunnen zijn! We blijven, blijmoedig, proberen om onze weg te vinden.

  2. Wilden zoiets nooit en worden nu paniekerig als er geen voorhanden is bij een huurauto. Dus losse tomtom aangeschaft. Moet ie het wel goed doen….

  3. Wij hebben al een oudere auto en dus een los navigatiesysteem. Ik zou niets zijn zonder. Voor een nieuwe auto heb ik twee eisen: een hoge zit zodat ik goed zicht heb en een ingebouwd navigatiesysteem.

    • Het is een echte handicap hoor, Jeanne. Hoe goed ik mijn best ook doe, ik ben een ster in verkeerde afslagen. Wel een troost dat jij er ook last van hebt en ik ken er nog wel een paar (zussen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.