Knoop dat maar in je oren

De toekomst behoort toe aan degenen die in de schoonheid van hun dromen geloven. Dat zijn de wijze woorden van Eleanor Roosevelt en ik zag deze tekst in Mugnano. Het is een gedachte die indruk maakt en ik wil de klemtoon graag op het woord schoonheid leggen want er zijn te veel mensen met boze plannen en dromen momenteel.

Opvallend was ook het een aantal witte fietsen met een plantenbak achterop. Doet mij meteen denken aan het witte fietsenplan van de Provo beweging in het Amsterdam van de zestiger jaren. Het kwam toen niet echt van de grond maar het idee is inmiddels wereldwijd overgenomen en we zien volop leenscooters en fietsen in heel veel steden. Waarom er witte fietsen in Mugnano staan weet ik niet, maar vrolijk is het wel.

Albert Einstein zei: Wie zegt dat het onmogelijk is, moet degene die het doet, niet lastig vallen. Ook al een mooie doordenker net als de kreet van Henri Ford: Mijn beste vriend is degene die het beste in me naar boven weet te halen. En zo bleek dit plaatsje in de buurt van het meer van Trasimeno vol met wijsheden, muurschilderingen en witte fietsen te staan. Waarin een kleine plaats toch groot kan zijn.

7 gedachten over “Knoop dat maar in je oren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.