Weer wat afgevinkt

De auto stond strak tegen dit hek aan geparkeerd om de doorgang vrij te houden. De wijnboer kon vanmorgen bij de belastingdienst zijn document ophalen dat nodig is om bankzaken te regelen. Ik bleef in de auto zitten om in geval van nood de auto weg te kunnen zetten. Binnen een kwartiertje stond hij weer buiten, mét document. Dat viel dus mee. Het viel nog níet mee om via de smalle straatjes weer weg te komen. Wat ons altijd weer opvalt is dat automobilisten hun richtingaanwijzers nauwelijks gebruiken. Vanmorgen leverde dat weer enorm onhandig gemanoevreer op dat voorkomen had kunnen worden als er richting was aangegeven. Enfin, we hebben wat we nodig hebben inclusief de weekendboodschappen en wat verse lavendelplanten. Nou nog een paar dagen droog weer want het is hier de laatste dagen bar en boos.

9 gedachten over “Weer wat afgevinkt

 1. Ik rijd zelf niet, maar wel mee en ik rijd helaas ook mee. Dan zie ik hier ook dat die richtingaanwijzers vaak niet of op het allerlaatste moment aangaan. Trouwens ook als voetganger heb ik er last van

  • In de periode dat ik nog werkte was ik een stevige asfaltgebruiker, maar sinds mijn pensionering een stuk minder, Wat me de laatste jaren wel opvalt is dat er idd minder richting aangegeven wordt. Ook kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de (standaard)afwijking van de snelheidsmeters steeds hoger lijkt te worden. Uit ervaring weet ik dat, als ik de cruise-control instel op 108 km, ik in werkelijkheid tussen 100 en 102 rijd. In die gevallen wordt ik door het merendeel voorbijgereden alsof ik stilsta. Maar er wordt ook amper gehandhaafd op snelheid lijkt het wel.
   Als ik weer bij een garage kom zal ik eens informeren naar de prijs van een richtingaanwijzerlampje.

   • Tja, inhalen! Dat lijkt in Italië wel de nationale sport, Willem. En wij zeggen altijd dat Italiaanse rijschoolhouders de richtingaanwijzer zijn vergeten in de opleiding voor automobilisten.

 2. Hoi Emie, Heerlijk als iets weer geregeld is. Niet alleen in Italië maar ook in Spanje wordt er niet al te veel richting aangegeven. En dat leidt op rotondes geregeld tot bijna botsingen. Nu denk ik dat de Nederlandse automobilist het zuidelijke gedrag aan het kopiëren is. Wil je de regen a.u.b. naar hier sturen?
  Met groetenTon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.