More in Ruurlo

DSC_0011

In november vorig jaar waren we in het More Museum in Gorssel. Daar was ik toen zo enthousiast over dat ik er twee blogs aan wijdde.

DSC_0012

In juni 2017 opende een tweede Museum More in Ruurlo zijn kasteeldeuren. Binnen twee weken kon daar de 10.000e bezoeker worden verwelkomd. Enthousiasme alom dus.

DSC_0013

De renovatie van kasteel, orangerie en tuinen is een particulier initiatief van de familie Melchers. Geweldig dat miljardairs op deze manier het land willen verrijken.

DSC_0023

Over de collectie kom ik nog te wel te bloggen, nu eerst een indruk van het mooie samenspel tussen kasteel en bouwkundige aanpassingen.

DSC_0028

Ik vind het prachtig gelukt, de orangerie werd volledig herbouwd en is een restaurant geworden.

DSC_0029

DSC_0030

Aanrader voor wie in de buurt is.

6 gedachten over “More in Ruurlo

  1. Pingback: Carel Willink | Wonen in Caldese (Italië)

    • Ha, ha, Bertie op de dag dat jij in Gorssel was (vrijdag) , waren wij daar ook. Bezochten alleen de Museumwinkel en hebben daarna bij Loetje geluncht. Wat Ruurlo betreft liep ik met mijn blog een dag achterop. Stel je toch voor dat we elkaar tegen het lijf waren gelopen…

  2. Het kan heel best dat wij dit jaar nog daar in de buurt zijn, dan staat deze meteen op het to do-lijstje. En wat die miljardairs betreft. Er wordt vaak smalend gezegd: ‘Nou ja, dat is toch een grijpstuiver voor zo’n stervensrijke kerel’. Dan antwoord ik altijd standaard: ‘Nou ja, hij kan het ook gewoon NIET doen, he?’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.