Code rood

Het is niet moeilijk om te raden waar ik even was vandaag. De medewerkers in de zorg voeren actie en terecht wat mij betreft. In het Reinier de Graaf ziekenhuis hangen spandoeken. Gemaakt door actievoerende medewerkers. Ze zijn in haast gemaakt. Dan blijkt de tekst langer dan het spandoek en wordt er wat gefrommeld op het eind. Of de K was aanvankelijk vergeten in het woord Werkers. Met verbandtape zijn de kreten vastgemaakt op de panelen in de centrale hal.

Ziekenhuismedewerkers komen niet snel tot zulke acties, alles is altijd gericht op de zorg voor een ander. Buiten, waar nog niet zo heel lang geleden een afgeschermde hoek voor rokers was, staat sinds september 2020 een ruim vier meter hoge beer van gaas begroeid met planten. Bedoeld om de medewerkers in de zorg een steuntje in de rug te geven. Het was de Coronatijd, weet je nog? Het is een schande dat we de salarissen en de CAO in de zorg maar niet op orde krijgen. Ik sta vierkant achter deze actie, voor wat het waard is.

8 gedachten over “Code rood

 1. Hier precies dezelfde actie in het ziekenhuis. Oude lakens genoeg natuurlijk.
  Maar of het gaat helpen? De gezondheidszorg is toch zo ongeveer het belangrijkste, nog belangrijker dan het onderwijs. We willen allemaal dat het goed is geregeld. En we willen het allemaal al heel lang. Het schiet niet op. Ik sprak vandaag iemand die er uit is gepikt met het bevolkingsonderzoek borstkanker. Ze moet geopereerd en moet een maand wachten op die operatie. Een maand!!!

 2. Hélemaal mee eens.
  Het lijkt van alle tijden, de slechte beloning voor de mens in de zorg.
  Na Corona pandemie met hun enorme inzet werd hen beterschap beloofd.
  Nog niks van gemerkt.
  Schande!

 3. Hai Marty, ik zal je even wat verklappen. De spandoeken is het enige wat RdGG heeft. Zij mochten niet mee staken van de directie.
  Ik weet dit omdat onze transferverpleegkundigen samen met het rdgg les hebben dus tegenwoordig horen we alle ins en outs van de Haagse regio waar Delft ook onder valt.
  Belachelijk dat ze niet mee mochten doen, dus ja dan maar een haast spandoek.
  Fijne dag groetjes Coby

 4. Ik heb de laatste twee jaar veel te maken gehad met de zorg en die is meer dan goed in Nederland. Wij zouden ons dat eens goed moeten realiseren en allemaal vierkant achter deze hardwerkende mensen moeten gaan staan.

 5. Ik steun zeker de mensen in de zorg en vind eigenlijk dat ze een hoger loon moesten krijgen dan vele academici. Hier staakten ze twee jaar geleden en helaas, het heeft niet geholpen. Schandalig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.