Nieuwe opruimronde

In onze familie zijn er diverse mensen die roepen: hé Google, muziek van Paul Anka. Direct erna galmt Paul dan uit de luidspreker. Wij horen niet tot de ‘early adepters’ zoals dat netjes in marketing jargon heet. Wij horen meer bij de laatste der Mohikanen. In de grote kast in de woonkamer staat onze oude muziekinstallatie waarop platen en cassettebandjes kunnen worden afgespeeld. Inclusief een grote stapel LP’s, singles en bandjes. Hoogste tijd om eens flink op te ruimen. De bandjes liepen vast in het stoffige apparaat dus even sentimenteel terugluisteren lukte me niet. Een heleboel konden meteen weg. Maar ja. Er zijn ook persoonlijke bandjes, waarop onze kinderen praatten en hun belevenissen aan de Australische nichtjes vertelden. En bandjes uit de tijd dat ik voor de lokale omroep radioprogramma’s maakte. Dus ga ik op zoek naar een klein goed werkend afspeelapparaatje of naar iemand die de bandjes voor me over kan zetten op een CD-tje als de kwaliteit dat nog toelaat. Opruimronde dus maar half geslaagd. Vinden jullie dit soort dingen ook zo moeilijk?

10 gedachten over “Nieuwe opruimronde

  1. De “huiskamerge!uiden” die Leo opnam tijdens het opgroeien van onze kinderen staan op onze computer en op een cd. Dat kostte heel veel tijd en ik zou niet meer weten hoe het ging. Hier draaien we nog regelmatig platen en cd’s. Maar loopt ook Spotify, met oeroude nummers dat dan weer wel 🙂

  2. Ja, die bandjes. Ik heb er ook een stel met de stem van mijn zoon erop van vroeger. Ik heb ook een oud afspeelapparaat, maar hoe ik het zou moeten digitaliseren, geen idee. Verder nog wat oude cd’s. Maar ik ben vrij makkelijk in opruimen. Maar er zijn van die dingen, die lukken niet.

  3. Ik ben een weggooier op bijna alle gebied. Sommige dingen bewaar ik best nog wel een tijdje, maar die gaan dan alsnog weg bij een volgende opruimronde. Als het erg dierbaar was, maak ik er een foto van. En die foto kan ik later ook best weggooien…

  4. Nee, ik niet. Niet op muziekgebied. Maar helaas is daar mijn man de norm. Hij ontdekte laatst dat een LP van Crosby, Stills etc. 60 euro kan opleveren. Het is ‘mijn plaat, maar denk niet dat-ie weg mag. Ook niet als-ie niks waard zou zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.