Eén van de achtentwintig prachtige stadjes in Umbria

De mooiste plaatsjes in Italië staan op de lijst I Borghi più belli d’Italia waaronder Nocera Umbra, dat we vandaag bezochten. In september vijfentwintig jaar geleden werd het verwoest door een hevige aardbeving . Dezelfde die ook Assisi trof. De grote schade aan de basiliek van sint Franciscus was binnen drie jaar weer hersteld, in Nocera Umbra is de restauratie nu pas op een haar na, voltooid.

Terwijl we zo rondkeken werden we aangesproken door een bewoner die dacht dat we Fransen waren. We hadden een leuk gesprek met de man, aanvankelijk in het Frans (voor zover we dat nog spreken) maar het bleek een Italiaan te zijn. De man ontkende overigens een Italiaan te zijn, hij kwam uit Rome zei hij trots. Hij had een huisje van zijn oma geërfd en woonde nu op twee locaties. Hoewel het plaatsje prachtig is gerestaureerd, deed het een beetje zielloos aan, de mensen zijn na de beving in de omgeving gaan wonen en lijken weinig aanstalten te maken terug te keren.

Het uitzicht vanuit deze hooggelegen plaats is prachtig en de pizzapuntjes waren smakelijk. Die kochten we bij een bakkerijtje en aten ze op, zittend op een bank op dit lieflijke plein. Daarna voerden we, nog steeds op dat bankje, ons wekelijks beeldbelgesprek met de overzeese familie. Rond drie uur waren we weer thuis en trokken nog even de werkkleding aan. Zo’n mooie dag met geweldig weer, mag niet onbenut blijven voor de klus die ons morgen wacht.

6 gedachten over “Eén van de achtentwintig prachtige stadjes in Umbria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.