Gisteren heeft de wijnboer de studio waarin onze gasten verbleven, weer omgebouwd naar Cantina. De witte druiven van onze vrienden moesten nodig worden geplukt voordat de reetjes (caprioli in het Italiaans – een dartele naam, je ziet ze springen) alles hadden opgevroten. De ontsteelmachine, de pers, de grote vaten; alles is weer in gereedheid gebracht voor het leukste seizoenwerk dat we hier kennen. Een gemiddelde oogst leverde bij onze vrienden toch al snel tweehonderd kilo op. Vanwege de caprioli dit jaar helaas maar ongeveer zestig. Het is de wijnboer er dus alles aan gelegen om daar een mooie wijn van te maken.
Caprioli, wat een leuk woord!
Jullie kunnen je uitleven, heerlijk. Geniet ze!
Ik hoop dat het een prima jaar wordt voor de wijn, zelf maak ik het niet meer, maar hier was het ook altijd feest als de watersloten weer aan het pruttelen waren.
Héél mooi fruit!
Lie(f)s.
Alleen al die foto… ze zien er fantastisch uit!
Hadden ze geen belangstelling voor jullie druiven??
Wij hebben inmiddels elk trosje ingepakt in een netje, Petra. Dat voorkomt een heleboel ellende maar is een hoop werk.
Hoi Emie, Dan hebben de caprioli ze wel heel lekker gevonden. Wellicht en aanwijzing dat het een goede wijn gaat worden. Met groetenTon