Hoogzomer

Na die verrukkelijke luie zondagmiddag gingen we gisteravond rond half acht toch nog een uurtje in de tuin werken. De temperatuur was toen zeer aangenaam en er staat altijd wel ergens groen spul op een plek waar we het liever niet hebben. Met zo’n lap grond om het huis ben je nou eenmaal nooit klaar.

Vandaag wordt het de heetste dag van de week en bij een temperatuur van 35 plus, verschuiven de werkzaamheden naar binnenklusjes overdag en tuinklusjes naar de vroege ochtend- of avonduren. Hoogzomer en al weken droogte: je moet echt op zoek naar kleur in de tuin. De geraniums doen het lekker, de oleander zelfs beter dan andere jaren. En de consumptiedruiven aan de pergola hangen in dikke trossen hun knipbeurt af te wachten.

13 gedachten over “Hoogzomer

  1. Hai Emie, ik moet toch even wat zeggen. Vandaag gaat een collega van mij iets vertellen op het werk (transfer HMC) en ik zit te luisteren. Opeens zeg ik hee ik weet over wie jij het hebt, dit gaat over het blog wonen in de Caldese. Ja zegt ze hoe weet jij dat? Omdat ik het bijna elke dag lees. Nahhh moet niet gekker worden zegt ze, doe de groetjes. Dus bij deze de groetjes van Helene Apfel van transferafdeling HMC, voorheen Antoniushove. En natuurlijk ook de groetjes van mij. Ook al kennen wij elkaar niet persoonlijk maar ik geniet van je blog.

  2. Er kwam hier vandaag een meneer van de gemeente door de straat met een soort schuurmachine aan een steel om onkruid uit de stoep weg te halen. Zo gebeurd! Dat zou wat voor jullie zijn, zo’n machine. Doe rustig aan met de warmte.

    • We hebben al van alles geprobeerd Judy. Een brander, een mengsel met water, azijn en afwasmiddel en ook met een soort grijper die draait. Maar het met wortel en al er uit trekken is toch nog het meest effectief en je wordt er lekker zen van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.