Moeten of laten?

De vlier achter het huis staat in volle bloei. Dan kriebelt de drang om van die mooie schermen vlierbloesemsiroop te gaan maken. Behoorlijk veel werk met kilo’s suiker. En ik hou eigenlijk ook niet van hele zoete drankjes. Dus ineens hoef ik daar voorlopig niks mee, ik wacht wel tot het bessen zijn en zie dan wel verder.

Nog een jongen waar we wat mee moesten. Kersen moeten echt goed afrijpen aan de boom voor je ze kunt plukken. Vogels zitten daar net zo ongeduldig op te wachten als wij. De boom is te hoog voor een net, dus hangen nu in de laagste regionen zilveren sliertjes. En nou maar hopen dat de vogels nog wat voor ons overlaten.

Van de jasmijn hoeven we alleen maar onbekommerd van te genieten. Twee klimmers hebben we vorig jaar verplaatst en staan nu aan de zuidmuur enorm te geuren. Af en toe wat water is onze enige zorg. Dat lukt tot op heden moeiteloos. Ik hou van dankbare planten!

10 gedachten over “Moeten of laten?

 1. Ze staan bij ons ook in overvloed, de vlierbessen maar ik heb er ook van afgezien. Kreeg verleden week van lieve vrienden toch een fles, zij hadden er nog wel zin in.

 2. Over vlierbessen: staat mij bij, heel vaag, dat je die schermen ook kan frituren, ofzo. Moet dat opzoeken, maar al weet ik niet waar de klepel hangt….

 3. De Jasmijn is een makkelijke plant. Die staat bij ons aan de voordeur. Van vlierbessen kun je ook lekkere wijn maken, zeker geschikt om een wat laffe druivenwijn meer pit te geven.

 4. Toevallig liep ik hier ook langs de vlier. Wat zijn hun schermen mooi
  Even dacht ik ook aan de lekkere, wat zoete siroop, maar het leek mij eigenlijk een gedoe dat fabriceren.
  En wist nog niet eens van de hoeveelheid suiker…..

  Gewoon ervan genieten
  nét als van al het moois dat de natuur ons toont in deze heerlijke tijd.
  Dat is de beste beslissing !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.