Geflierefluit

Voor mijn verjaardag in september kreeg ik deze ijsvogel. Als troost omdat ik hem in de vrije natuur nog nooit ben tegen gekomen. Dit leuke exemplaar moest wachten tot ie in de auto mee kon naar Caldese. Het is hier niet de natuurlijke habitat want geen water in de buurt, laat staan visjes. Maar dat maakt het voor ons des te aantrekkelijker om naar hem te kijken. Hij zit ook lekker stil.

Dit koolmeesje voelt zich hier ook helemaal thuis en koos ons nestkastje in de esdoorn als behuizing voor zijn gezin. De wijnboer gaat er soms, op gepaste afstand, met een stoel bij zitten in de hoop de jongen uit te zien vliegen. Dat kan niet lang meer duren, soms zien we een klein koppie uit de opening naar buiten kijken. Net zo nieuwsgierig als wij.

8 gedachten over “Geflierefluit

 1. In het Diemerbos is een vogelroute uitgezet met metalen vogel silhouetten. Bij https://www.houseofbird.nl/ start deze route. En de metalen vogels zijn daar ook te koop. Dichterbij huis broeden de ijsvogels op de Bijlmerweide, https://1104enzo.nl/blog-over-ijsvogels-in-de-bijlmerweide/.
  Met mijn slechte oren hoor ik daar weer niets van. Maar https://afanja.com/2022/04/24/de-ijsvogel/ vertelt dat zij aan hun geluid te herkennen zijn.

  Familie Koolmees is in mijn eigen tuin verdreven door de Familie Pimpelmees. Maar zowel de Koolmezen als de Pimpelmezen helpen mee met de bestrijding van de Eikenprocessierupsen. Vanuit Frankrijk geven deze rupsen door de Klimaatverandering nu in heel Nederland veel overlast.

  Hebben jullie daar in Gubbio ook last van?

  PS: mooie foto’s en leuk blog.

  Vogelvriendelijke groet,

 2. Heerlijk, dat buitenleven vlak onder jullie neus!
  En met een stoeltje het jonge geluk aanschouwen.
  Wat kan een mens daar gelukkig van worden !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.