Drie boeken door elkaar

Op mijn nachtkastje ligt nog steeds de Nachttrein naar Lissabon. Ik ben op de helft en heb de vaste wil het helemaal uit te lezen al boeit het me maar matig. Tussendoor kwam de Rat van Amsterdam van Pieter Waterdrinker op mijn pad. Dat lees ik op mijn e-reader. En toen vond ik in de boekenkast van mijn ouders de Gelukkige Klas dat ik even tussendoor lees. Vraag me af of meer mensen dit doen, gewoon drie boeken door elkaar lezen? ik maak er geen gewoonte van maar soms gebeurt het.

Het boek van Theo Thijssen is een heruitgave uit 2007 van het CPNB ter gelegenheid van Nederland Leest. Met dat verhaal (uit 1926) ben ik terug in de tijd en zit weer in de bank op de lagere school. Dat was wel dertig jaar later maar het sfeertje is treffend en de illustraties van Valentine Edelman vind ik geweldig. Propaganda om me aan het lezen te krijgen heb ik niet echt nodig, ik ben meer van alles lezen wat op mijn weg komt.

10 gedachten over “Drie boeken door elkaar

  1. ja hoor! Ik ben precies zo. Ik lees hap-snap wat zich aandient, en in elke kamer ligt op een tafel een te lezen boek. Eigenlijk zou ik ‘gedegen’ willen lezen, over één onderwerp, en vandaaruit weer via verwijzingen naar verwante boeken. Maar er dient zich teveel aan.Mijn nachtkastje bevat alweer ‘Twintowers’ van te lezen boeken..

  2. Zeker, ALTIJD. Ik heb een boek boven, eentje beneden en dan nog een luisterboek voor wandelingen. Dat boek van Theo Thijssen ken ik goed. Maar nu ziet het er ook nog eens prachtig uit

  3. Ja hoor, ik lees altijd meerdere boeken tegelijk. Sommigen zijn interessant, anderen ontspannend of informatief. Voor lk moment en stemming een keus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.