Op de tribune

Ze hadden thuiswedstrijden en of wij het leuk vonden om eens te komen kijken? Natuurlijk vinden we dat leuk. En dus zaten we vanmiddag in Zwijndrecht op een tribune. Eerst in de verkeerde sporthal die Develstein heet. Daar zagen we een korfbalwedstrijd die best aardig was om te zien maar we kwamen naar basketballende kleindochters kijken die in geen velden of wegen te bekennen waren. Het bleek dat we in de Develhal moesten zijn, een sportcomplex aan de overkant.

Dat wij als supporters langs de lijn zaten, werd door de meisjes erg gewaardeerd. We hebben ze beide in actie gezien, al hielp het hen niet de wedstrijd te winnen. Maar dat maakte niet uit. Ze hebben er lol in, hun vader die scheidsrechter was, ook. Wij hebben met eigen ogen kunnen zien dat het om het spel gaat, dat ze hun energie er heerlijk in kwijt kunnen en deel uitmaken van een team waarin ze hun aandeel heel serieus nemen. In de rust kon ik ze even op de foto zetten. ‘Love you’ riep Isabel nog even snel voor ze weer naar haar teamgenoten rende.

6 gedachten over “Op de tribune

  1. Leuk dat die kinderen nog leren dat je sport primair voor je plezier doet en dat winnen of verliezen niet de hoofdzaak wordt.
    Toen mijn zoon een jaar of 8 was, -hij is nu 48-, zat hij ook op een korfbalclub waar het vooral om het plezier ging, maar speelden wel competitie. Daarbij kwamen ze ook bij een vereniging die zelfs bij de hele jonge kinderen het er al in hamerden; winnen moet je en zul je. Gek genoeg; de kinderen vonden het helemaal niet fijn om bij die club op bezoek te gaan of ze te ontvangen. Wilde anders het plezier er nog wel eens vanaf spatten; dit waren altijd sfeerloze wedstrijdjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.