Het doel van de Doelentuin

Misschien worden jullie er een beetje flauw van dat ik alweer de Doelentuin laat zien. Maar zeg nou zelf; als je op weg naar de winkelstraat of kapper door dit kleine stadspark mag lopen, dan bof je toch? Het is aan vier zijden omgeven door huizen, elk blok in een totaal andere stijl.

Er staat een vaste tafeltennistafel, er zijn wat metalen stoeltjes in de grond geschroefd en hondenuitlaters worden op een vrolijke manier op hun plicht gewezen. Joke Klumper is de landschapsarchitect die dit park ontwierp rondom de al bestaande monumentale bomen. Haar doel om een kleine oase van rust te creëren in het centrum van Delft, is perfect gelukt.

13 gedachten over “Het doel van de Doelentuin

  1. Iets met ‘doelen’ in de naam roept bij mij altijd wat nare associaties op, veroorzaakt door het stuk militaire diensttijd dat in door moest brengen op de koksschool in de Doelenkazerne in Leiden.
    Ik ben me er helemaal van bewust dat het volstrekt irrationeel is, maar ondanks dat het nu al bijna 60 jaar geleden is ga ik nog steeds niet met plezier naar die omgeving.
    Best wel zonde natuurlijk, want op de foto’s lijkt het wel een mooi parkje, al lijkt het me ook weer erg klein. Maar ik woon in een bos- en natuurrijke omgeving en dan houd je er andere narmen op na.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.