Tussen zoetsappig en ruig

Jamie en Claire in Outlander

Ongeveer gelijktijdig met de pandemie kwam Netflix in ons leven. Wat een heerlijke toevoeging, dat laatste. Momenteel zitten we in serie twee van Outlander. Het werd van diverse kanten aanbevolen maar het gegeven sprak ons aanvankelijk niet zo aan. De hoofdpersoon Claire reist terug in de tijd, van direct na de Tweede Wereld Oorlog in Engeland naar het Schotland tweehonderd jaar daarvoor. Maar in boeken en films kan alles en in deze serie levert het verrassende situaties op van vooruitkijken in de toekomst. Heel apart. Het is wel een ruig verhaal en ik denk dat we na serie twee even op zoek gaan naar iets luchtigers.

Jack en Mel in Virgin River

Zo’n wat luchtiger serie is Virgin River, waarvan we alle drie seizoenen hebben gezien. Zoetsappig en humoristisch. Een verpleegkundige die een nieuw bestaan probeert op te bouwen, wordt verliefd op een barman met een veteranen achtergrond. Heerlijke bijkomstigheid van dit soort series is dat je van de hoofdpersonen een beetje gaat houden. Net als bij boeken laveer ik graag tussen verschillende genres. Vinden we alles dan maar leuk? Nee. La Casa de Papel hebben we na één aflevering weer verlaten. Ach, het gaat ons om een ontspannen uurtje samen kijken aan het eind van de dag, zonder tv-gezeur over de actualiteit. Lang leve Netflix.

12 gedachten over “Tussen zoetsappig en ruig

 1. Casa enz. vond ik ook helemaal niks. Vrijwel onmiddellijk gestopt. Outlander vond ik prachtig en toch heb ik nog steeds niet alle seizoenen gezien. Van Virgin River wel: heerlijk!

 2. Bij mij ontbreekt de tijd vaak. Outlander vond ik niks, Virgin River ook gezien. Maar wat echt een aanrader is Queens Gambit, prachtige outfits en het verhaal is zo mooi. Gaat over een meisje in een tehuis die door de concierge daar geinspireerd raakt met schaken. En dan blijkt zij daar heel goed in te zijn. En zie je de loop van het leven en wat het schaken haar brengt, maar zo mooie opnames.

 3. La Casa de Papel hadden we heel snel verlaten en Virgin River wilde ook niet lukken bij ons. Ik geloof dat wij geen serie mensen zijn. Maar af en toe een goede film is heerlijk.

 4. Misschien toch maar eens een poging wagen. Ik heb een paar jaar geleden Netflix overwogen, maar toen sprak het aanbod mij totaal niet aan. Wie weet is er inmiddels iets veranderd. Dat samen kijken spreekt mij juist wel aan 🙂

 5. Oh ja héérlijk!

  Net samen álle afleveringen van Downton Abbey opnieuw gekeken. En inderdaad het is een soort familie geworden. Nét als de bedienden sat zijn met de adel waarvoor ze werken.
  En weet je, bij herhaling zie je steeds iets nieuws!

  Ja leve Netflix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.