Grijs, grijzer, het grijst

Geen zondagse polderwandeling vandaag maar wel even een rondje Nieuwe Plantage. Op grote hoogte en van onderaf was het moeilijk waar te nemen maar het zijn hoogstwaarschijnlijk kraaien die we in de eerste bomengroep vlakbij het kanaal zagen zitten. Zien jullie ze ook? Dat het grasveld glooiend is, is te zien aan mijn wat hogere standpunt. Vorig jaar lag er sneeuw en werd hier volop gesleed.

Nu is het zo’n dag waarop iedereen zichzelf enigszins ongeïnspireerd uitlaat en die ik in navolging van blue monday wel gray sunday wil noemen. Het verlangen naar het voorjaar begint heel sterk te kriebelen. Sneeuw mag ook als er maar zon bij komt.

10 gedachten over “Grijs, grijzer, het grijst

  1. Wanneer is het nou precies ‘bleu monday’ vraag ik me af. Er is mij ooit eens verteld dat het de eerste maandag na de derder volle week in januari is, vandaag dus, maar vorige week maandag zag ik al volop de naam ‘bleu monday’ gebruikt worden voor die dag. En navraag in mijn omgeving is dat ongeveer driekwart zegt dat het de afgelopen maandag al was, maar een deel gaat met me mee dat het vandaag is. Mag ik hieruit de heel voorzichtige conclusie trekken dat de bleu monday in de loop van de tijd naar voren is geschoven, of is mij destijds maar wat op de mouw gespeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.