
Vanmorgen heb ik een champignonragout gemaakt en daarmee was mijn kookwerk voor de kerstdagen wel gedaan. Morgen schuiven we aan bij onze dochter en haar gezin. Op tweede kerstdag kook ik bij mijn moeder. Daar hou ik het klein maar fijn en een beetje klassiek wat gerechtjes betreft. De laatste verse boodschappen haalde ik gisteren al dus het is rustig hier in huis.

De bedrijvigheid speelt zich buiten af. De tuinman brandde nog wat onkruid weg, er kwamen glazenwassers langs en de mensen van Werkse leegden niet alleen de afvalbak bij ons voor de deur maar pikten ook het gazon weer leeg van troep. En dan denk ik ook aan alle pakjesbezorgers, postbodes, supermarktpersoneel, bakkers en slagers die zich een slag in de rondte werken.

De tijd dat de kerstperiode me stress opleverde toen ik nog werkte, ligt al heel lang achter me en daar prijs ik me gelukkig mee. Hulde aan al die mensen die nu moeten zorgen voor een schone omgeving en gevulde magen. En voor hen die zorgen voor de zieken en zwakkeren in onze samenleving.
De laatste werkzaamheden vóór de kerst. Mijn hulde voeg ik eraan toe. Ik waag me vandaag aan het maken van een vegan chocoladetaart.
Eet smakelijk Judy
Deze week al wat voorbereid en vanmiddag wat afgemaakt. Straks nog iets in de oven. Alles heel relaxed oom.
Klinkt heel ontspannen, Els.
Ik kook de twee kerstdagen zelf, gelukkig was ook hier gisteren al alles in huis…
Volgens mij is jou dat wel toevertrouwd Sjoerd
Een nieuwe cake staat uit te dampen, dit maal met cranberries. Ook een cranberriesaus gemaakt voor bij het vlees morgen en straks wordt mijn wereldberoemde chocolademousse nog gemaakt. Geen stress hier.
Heerlijk om dat kookwerk op je gemak te kunnen doen, Marthy. En het is ook nog eens gezellig om te doen. Eet smakelijk!