Vleugelnoot

Medeblogger Rob reageerde als eerste op mijn bomenraadsel. Verrassend aardig om te zien hoeveel mensen met mij meedachten en – zochten naar de juiste naam van de boom die ik gisteren plaatste. Rob’s antwoord is ook het juiste want natuurlijk heb ik de Vleugelnoot meteen op internet (klik) gecontroleerd. Voor alle zekerheid heb ik vandaag nog wat blad en twee vruchten geraapt om iedereen en voorál mezelf te overtuigen. De boom komt oorspronkelijk uit de Kaukasus en Armenië. Ik had er nog nooit van gehoord.

Toen ben ik ook nog maar even naar de Ginkgo Biloba gelopen, de Japanse notenboom die ik wel direct herken en één van mijn lievelingsbomen hier in de buurt is. Ik wil nog eens een klein herbarium aanleggen van bomen uit de buurt. Japan en de Kaukasus zijn al vertegenwoordigd, wie weet wat ik nog meer aan exotisch tegenkom. Mocht er een kokosnoot op mijn pad komen, dan laat ik het hier weten.

10 gedachten over “Vleugelnoot

  1. Gingko’s staan hier ook om de hoek, maar niet zulke grote mooie als die bij jou! Mijn lievelingsboom is een paardenkastanje, en die staan hier genoeg op de Brink.

  2. Haha, dat zal dan wel op een Tropisch eiland zijn.

    Wat een kracht stralen ze toch uit, de bomen. Ik voel me er dan heel nietig bij, zéker als het zo’n enorme reus zijn.

    Mijn lievelingsboom die hier vlak voor mij huis staat is een trotse treurwilg. Met ‘zijn’ maar ik spreek hier liever van ‘haar’ oneindig veel lange slierten, voorzien van ontelbare blaadjes geniet ik elke dag volop.
    Maar zij is pas geknot, zo drastisch dat ik bijna huilen moest. Maar de hovenier verzekerde me: ” het komt goed. ” ik wil hem graag geloven….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.