Bomenraadsel

Altijd weer zijn we geïmponeerd door de fraaie bomen op de Nieuwe Plantage hier om de hoek. Breeduit staat ie in dit fraaie plantsoen en hij heeft een stam die volgens mij verraadt dat het geen jonkie is. Maar welke boom is dit nou?

Modern als we zijn halen we de app op ons mobieltje te voorschijn, fotograferen het blad en lezen dan dat het hier een kokosnoot betreft. Nou moe. Dat zal toch niet? Er hangen lange bruine vruchten aan van ongeveer 15 centimeter en met die informatie ben ik nog eens het internet op gegaan. Ook de bast op de stam heb ik aan een onderzoek onderworpen, maar ik kom er niet uit. Of kan niet zoeken. Iemand enig idee?

14 gedachten over “Bomenraadsel

  1. Mijn eerste gedachte na het zien van de schors was Pseudoacacia, maar dat klopt niet met de kroonvorm en korte stam. Pseudoacacia’s hebben als regel een lange doorgaande stam en de kroonvorm is eerder bolvormig dan driehoekig. Na wat zoeken op bladvorm, bast, etc. sluit ik me aan bij Rob Alberts en ga ook voor de vleugelnoot. Temeer omdat ik weet dat hij (in het grijze) verleden opgeleid is in bomenkennis en -kunde.

  2. Ik moet mijn mond houden, ik weet het niet, ik weet alleen dat er hier in het Emmapark ook een paar staan. Een kijken of daar een naambordje bij staat.

  3. Misschien een acacia…toen wij op bezoek waren bij jullie kon ik niet op de naam komen. Nu wel. Maar weet het niet zeker hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.