Heerlijk en huiselijk bezoekje

Hoe het met de wijnoogst is gegaan en hoe stond de tuin erbij? Dat wil mijn leuke moeder dan allemaal meteen weten als we weer bij haar op de koffie gaan. Waarom er nog steeds geen nieuw kabinet is, verwondert haar zeer. Samenwerken en goed naar elkaar luisteren, zo moeilijk is dat toch niet, vraagt ze ons. Tja, ik heb er ook geen pasklaar antwoord op. We babbelen zomaar een uurtje of wat weg, wisselen nog wat nieuwtjes uit en eten samen met haar een boterham. We vinden het heerlijk om elkaar weer te zien, daar zijn we het snel over eens. En met die conclusie verlaten we haar. Maar we komen snel weer terug, dat kan nu weer.

13 gedachten over “Heerlijk en huiselijk bezoekje

 1. Ik zou wel willen zeggen: kan jouw mamma niet onze minister-president worden? Ik denk namelijk, dat haar wijsheid heel hard nodig is. Natuurlijk kan dat niet, maar de gedachte alleen al is geinig. Zo leuk dat ze nog zo geïnteresseerd is in van alles en nog wat. Heel bijzonder, hoor.

 2. Helemaal mee eens, tante Ted! Goed luisteren naar elkaar en samenwerken is juist fijn om te doen. Daaruit volgt de voldoening van gezamenlijk de moeilijke klus, groot of klein, te hebben geklaard!
  Dank jullie voor dit bericht, 1-Mi en A-3(!) . . .
  Warme groet, ook van Annetje,
  Leidse Bob

 3. Wat een dierbaar tafereel Emie.
  De koekjes nog op de tafel naast de trommel en samenzijn met je moeder en naar elkaars verhalen luisteren . Fijn dat dát nog kan en wat mis ik dat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.