Uitstekend sanitair

Over zo’n saaie terugreis valt weinig te vertellen.Veel file maar langs de Duitse autobahn ga je voor je plezier naar de wc. Dat hebben ze bij Serways heel fijn geregeld met een geautomatiseerd reinigingssysteem van bril en pot. Je betaalt met je pinpas €0.70 en je krijgt een bon ter waarde van €0,50 die ter plekke te besteden is in restaurant en / of winkel. Voor die €0,20 blinkt alles je tegemoet en hoef je geen kraan of handdoekautomaat aan te raken omdat alles met sensors is geregeld. We goten er bij ons zelf nog een koffie in en wat benzine in de auto. Bij e Moerdijkbrug zag ik kans om nog even een foto te maken. Als we daar eenmaal overheen zijn, zijn we bijna thuis. Meer dan acht uur deden we vandaag over de zeshonderd kilometer. Dat is wel eens vlotter gegaan.

Deze Scheveningse huizen staan vlakbij het huis van een zusje waar we nog even een stek brachten van een zaterdagavond uitgegraven plant uit Caldese. En dan gaan we nu heus over tot de orde van de Delftse dag.

12 gedachten over “Uitstekend sanitair

 1. hallo weer eens, ‘Delftse’ Emie, want al lezend gaan er zomaar ‘ijstijden’ voorbij voordat Delftse Ben eens reageert op al die, van plezier, interesses en levenslust blozende blogs van jou. Bij dit Duitse doorreis-verhaaltje denk ik dan ook spontaan aan die verschillende vijftiger/zestiger jaren zomervakantiereizen die mijn ouders, met hun toen nog ‘maar’ 6 kleine kinders, jaarlijks naar Finale Ligure/Riviera Dei Fiori, Lago di Garda of Lago di Idro maakten…over die eindeloze ‘Das Auto/Hitler’s’ autobahnen….met altijd dan een overnachting in Bruchsal, waar in het hotel mijn goede vader de kleinste twee kinders, uit het zicht dan van Das Autorität daar, onderlangs de receptiebalie liet doorlopen zodat ie met twee kamers toe kon.
  En die sanitaire stops waren dan voor mij de opgave: “check even of de toiletten netjes schoon zijn” (moederlief)…..met: “ja mam, keurig hier hoor”, kwam ik doorgaans de kleine boodschap geruststellend terugbrengen. Iedereen blij.
  Met wat achterwaartse meppen hield mijn vader tijdens die oersaaie Duitse ritten zijn onderdaantjes op de achterbank rustig als er door de ene broer weer eens werd doorgezeurd over ‘perfecte Puch’s’ in de aanloop naar de Gothard-pas, terwijl ik veels té hardop wenste te smullen van die onbeschrijflijk mooie landschappen: “en jij broer dus je mond moet houden almaar over die brommers te zeveren”. Wam, dat kwam er soms van!
  Het was de tijd dat er aan de zuidzijde van de Grossglockner en vooral ook van de Gothard het eerste Italiaanse(nog Zwitserse) levensgevoel zichtbaar werd, zeker bij het zien van de zo dartelende naam van de plaats Bellinzona, de vreugde van de al vele palmen, de wat slordiger-drukke en zelfs al wat theatralere omgang van de mensen daar, en niet veel later de spanning bij de fysieke landsgrens, het ‘doen-we-het-of-doen-we-het-niet’ gehalte van die operette-douaneofficiers toen, met hun uiteindelijk overdadig gesticulerende ‘doorrijden’-gebaren, langs de ambulante Italiaanse handelaars die er toen enorme ‘levensechte en kindergrote’ poppen, prachtig aangekleed en met wonderlijk bewegende oogjes onder sexy lange wimpertjes, verkochten, vaak met een ruime sortering ‘Italiaans'(18 of 24 karaats) sierraden waar iets ‘mafiaans’ van afstraalde: eindelijk dus gearriveerd in het land van ‘make belief’, continu openlucht theater en Het Te Brede Gebaar.
  Heeeeerlijk voor ons, Delftse schouwburg&cinema’s-familie tóch!
  Altijd ging er een halve Goudse kaas mee die niet aangegeven werd bij de grens: spanning&sensatie gegarandeerd.
  En dan weer terug, na zonnige vakantieweken vol toneel, decors, scenario’s aan galante schoonheid en filmische sequenties, ik altijd met te zwaar verbrande bovenarmpjes waarop mijn moeder, tegen die gemene verbrandingspijnen, in melk gedrenkte zwachtels spreidde…waardoor ‘latte’ blijvend een andere betekenis voor mij kreeg.
  En na vele ‘check-ups’ van even zovele toiletten ‘en route’ reden we dan bedroefd onze Delftse Kempenaerstraat weer in.
  Arrivederci Italia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.