Een week geleden

Vorige week wilden we tijdens de Open Monumentendag ook graag het clubhuis van Roeivereniging De Delftsche Sport bezoeken. Daar was immers gedurende lange tijd naar een oplossing gezocht (en gevonden) voor de bijna instortende tunnel die in oude stadswal ligt en waardoor wij een jaar lang nogal ingewikkeld de stad uit moesten rijden. Hoewel men vanwege onderlinge wedstrijden niet meedeed aan de Open Monumentendag mochten we wel even kijken.

En dat viel eigenlijk nogal tegen. Ik had gehoopt het originele gewelf te zien waar óverheen een betonconstructie gemaakt zou zijn, maar die is er dus onder gemaakt. Het gewelf ligt daardoor onder de straatstenen verstopt en de roeiers moeten door deze betonnen tunnel de boten uit de stalling halen.

Ach, we hebben gezien waar we zo benieuwd naar waren en hebben ook de wetenschap dat er zorgvuldig is gehandeld. Ik vond het toch aardig dit nog even te delen, al heeft het niks met Italië te maken. Hier zijn we volop bezig met de voorbereiding van de druivenoogst. Daar kom ik zeker nog op terug.

9 gedachten over “Een week geleden

  1. Ter informatie. De tunnel op de foto heeft niets met de ingestorte tunnel te maken. Deze betonnen tunnel is in 1992 aangelegd als verbinding tussen het vlot van DDS en de botenloods aan de andere kant van de weg. De tunnel die is ingestort zit hier naast, en is alleen bereikbaar vanuit de benedenverdieping van de toren. De oude tunnel, die oorspronkelijk een verbinding vormde met het munitiecomplex aan de paardenmarkt, is van binnenuit met metalen balken gestut en hersteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.