Het grazende paard

Een berg schroot waarin een hark te herkennen valt. Maar er is wel te zien dat er enige structuur in zit. Bij nadere beschouwing zien we zelfs hoefijzers en die zijn uiterst toepasselijk in dit werk van Jeroen Jacobs (klik). Nog toepasselijker als ik vertel dat het staat op het binnenplein van de Paardenmarkt in Delft.

In meerdere opzichten word ik blij van dit beeld. Het is gemaakt uit ogenschijnlijk waardeloos materiaal, de houding van het paard is feilloos getroffen en het beeld is razend knap gemaakt. Als bezoekers van restaurant Kruydt vorige week konden we wat dichterbij komen en ik heb er tot mijn genoegen om heen gewandeld. De kunstenaar maakt veel van dit soort werk. ‘Geen kunstopleiding, vooral passie, doorzettingsvermogen en ervaring maken mijn sculpturen tot wat het nu is’, schrijft hij zelf over zijn ijzerkunst. Het is de moeite waard om een kijkje te nemen op zijn site.

11 gedachten over “Het grazende paard

  1. OP de detailfoto van de hals valt best het een en ander te herkennen; naast kettingen en hoefijzer zie ik ook een pompzwengel en een stuk betonstaal, waar je met een beetje geluk het walsmerk nog kunt vinden en daardoor de fabrikant kunt achterhalen. Verder nog een keur aan tandwielen en kamraderen. Erg knap dat de maker uit dat zooitje ongeregeld nog zo’n herkenbaar paard heeft kunnen maken.
    Wel jammer dat het nog als enig paard op de Paardenmarkt staat. Een paard is uiteindelijk toch een kuddedier.
    Misschien een actie starten voor een maatje voor dit paard?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.