Feestneus

Ook al is de vorm van deze aubergine (melanzane zeggen we in Italië) niet helemaal volmaakt, hij wordt gewoon aangeboden in de winkels. En waarom ook niet, je kunt er je fantasie nog fijn een beetje op loslaten.

Onze zoon kon het niet laten en gaf hem een gezicht. Waarna hij werd gesneden, gegrild, afgekoeld en in de salade verdween. En in onze magen. Inmiddels zijn we sinds gisteravond weer in Nederland. Ik ga ook mijn feestneus opzetten, want we zijn hier voor een speciale gelegenheid. Hoop ik morgen op terug te komen.

12 gedachten over “Feestneus

  1. Op een Nedrlandse veiling zou deze aubergine gewoon doorgedraaid zijn, als de kweker jhem er al die richting opgestuurd zou hebben. Op een of andere wijze is de norm voor de supermarkt zodanig geworden dat vorm is gaan prevaleren boven smaak en de kleinste afwijking niet meer getolereerd werd.
    Het is jaren geledeen dat onze oosterburen nogal wat ophef maakte over de kastomaten die ze consequent ‘Wasserbomben’ noemden. Ik begreep die ophef pas toen ikzelf eens tomaten kweekte en er achter kwam dat mijn eigen gekweekte en zongerijpte tomaten, met of zonder ‘vlekje’, vele keren beter smaakten dan de door hen verguisde Wasserbomben.

    • De Italianen gaan heel anders met voedsel om, Willem. Met meer respect en zo min mogelijk verspilling. Mijn buurvrouw en zoekt wilde paddenstoelen, eet sla van verse paardenbloemen en verwerkt brandnetels in de raviloli, om maar eens wat te noemen. Enne..,Mac Donalds is er geen succes (behalve in grote steden veelal voor de buitenlanders).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.