Droogte in de wijngaard

Gistermiddag ben ik eens even de wijngaard ingelopen, samen met de wijnboer uiteraard. De eerste aanblik was goed maar als je nauwkeuriger kijkt zie je wel dat de droogte zijn sporen nalaat.

De fotosynthese die nodig is voor het rijpen, verloopt via het blad. Dat moet er dan niet verdroogd afvallen. De wijnboer inspecteert en hoopt op een paar malse regenbuien, die volgende week wel eens zouden kunnen vallen. Elk jaar is er wel een fase waarin we, nou ja voornamelijk de wijnboer, ons zorgen maken en meestal komt het wel goed. We duimen en hebben nog anderhalve maand vóór we gaan oogsten. Duim maar mee.

13 gedachten over “Droogte in de wijngaard

  1. ik kan me er wat bij voorstellen , die droogte. Wij hebben hier sinds de 1e juli geen regen gehad en tot een paar dagen terug was het 35 graden of hoger. Het gras hoeft niet gemaaid te worden want dat is verdord en van de week dat we naar het stadje reden zagen we heel veel bomen met bruine (herfst)bladeren. De natuur is echt van slag af. Ik hoop voor jullie dat het nog goed mag komen. Groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.