Staanders, leggers en kruisen

Het hek, dat Andreashek genoemd wordt door de kruisvorm, is oorspronkelijk gebouwd met zichzelf ‘schillende’ houten paaltjes. De bast is er dus in de loop der jaren vanaf gevallen. Het is een authentieke manier die je hier veel ziet. Petra reageerde onlangs op mijn blog met de vraag of het hek dient als erfafscheiding of tegen dieren? Geen van beide is het geval, het markeert het horizontale deel en de helling. (Ik raakte Petra’s vraag kwijt bij het toestaan van haar reactie, waarvoor nog excuus.)

De oude paaltjes die omgevallen en verrot zijn, worden vervangen door nieuwe geïmpregneerde exemplaren. Minder authentiek maar wel sterker en bovendien vergrijzen ze in een half jaar en zie je het verschil nauwelijks meer. Onze zoon is opnieuw enthousiast aan het werk en verlengde zijn verblijf hier zelfs met enkele dagen. Er gaat een hoop tijd zitten in het passen en meten maar dat het goed gaat komen, staat als de spreekwoordelijke paal boven water.

10 gedachten over “Staanders, leggers en kruisen

  1. Is dat even fijn als zoon nog even kan helpen met dat hek. Onze hoog technische zoon heeft hier en passant ok nog even twee probleempjes opgelost. Mooi meegenomen zulke kinderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.