Kampioen

We hadden het Nederland wel gegund. En ook de Belgen en de Denen maar het werd Italië dat zich de komende jaren Europees Kampioen Voetbal mag noemen. Wat een loei spannende ontknoping met strafschoppen. We kregen en verstuurden direct erna wat apps naar Italië en de foto’s vandaag zijn dan maar mijn bijdrage aan de feestvreugde. Waar ik overigens altijd van geniet is dat prachtige opera-achtige Italiaanse volkslied dat zo overtuigend wordt meegezongen door de voetballers. De tekst roept op tot eenheid maar ook dat men zal strijden tot de dood er op volgt. Nou, dát gaat me iets te ver. Maar wie geïnteresseerd is, moet het zeker even beluisteren met de vertaling erbij.

10 gedachten over “Kampioen

  1. Heel mooi, ik had voorspeld dat de Engelsen het zouden gaan winnen, maar gunde het de Italianen… Mijn kleindochter ook gelukkig.

  2. Jarenlang, vanaf zijn 18e, de prestaties gevolgd van motorcoureur Valentino Rossi. Deze zeer talentvolle coureur won vaak, waardoor ik heb kunnen genieten van het Italiaanse volkslied. Nu voor het eerst helemaal en ook nog de vertaling erbij. Zelf vind ik dit het allermooiste volkslied. Echt kippenvel…

    • Ik krijg geen kippenvel van het Italiaanse volkslied, net zo min als ik dat van het Wilhelmus krijg, maar deel wel de bewondering voor motorcoureur Valentino Rossi. Voor mij nog altijd de meest getalenteerde en zeker ook de meest stijlvolle coureur tot nu toe. Zelfs Giacomo Agostini kon uiteindelijk niet aan hem tippen.

  3. Heel Denemarken heeft gehept op Italië!!
    Ik weet overigens nog dat DK in 1992 het EK won. Wij waren op vakantie in Italië en werden overal voorgetrokken. Zitten op de eerste rij, leve de Denen, dus nu: leve Italië!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.