Vertrouwen in de mensheid

Omdat twee (ex)leden van de wandelclub in Rijswijk bij de gastvrouw van gisteren logeerden -ze wonen inmiddels in Ede- werd er vanmórgen in plaats van de zondagochtend gewandeld. Dat gaat natuurlijk ook prima, al hield ik er de hele dag een zondaggevoel aan over. Ik nam weer een kijkje bij de moestuin omdat ik dat nou eenmaal niet laten kan.

Elke eenheid kost één euro staat er op het briefje. Kennelijk ging toch niet iedereen daar even oprecht mee om. De ton die nu klaar staat om het geld te ontvangen staat inmiddels achter een hek, de munten (wie heeft ze nog bij zich?) kunnen in de daarvoor bestemde buis geworpen worden. Mijn medewandelaarster merkte op dat geld niet te willen maar de grote zinken wasteil wekte wel enigszins haar hebzucht op. De mijne trouwens ook. De enorme omvang van de ‘geldpot’ vind ik wel opmerkelijk. Erg hoopvol op een goed gevulde bodem met munten ben ik eerlijk gezegd niet. Maar ik hoop ongelijk te hebben.

8 gedachten over “Vertrouwen in de mensheid

  1. Het is de goden verzoeken natuurlijk, zo’n emmer met geld binnen handbereik. Zeker wanneer je nodig moet en er muntjes nodig zijn voor het toilet.

  2. Altijd leuk, hè, zulke zelfgemaakte oplossingen. Creatief met pijp. En dan dat kruis erbij.
    Wij zijn helemaal door ons contant geld heen, er ligt geloof ik nog één stuiver ergens in een bakje … Mijn laatste muntgeld heb ik besteed aan de melktap, die alleen muntgeld accepteert. Het apparaat werkt ook op een stick (een soort USB look a like) die je kunt opladen met … muntgeld 😀
    Eerder had ik op weg naar de munttap ook nog altijd extra kleingeld bij me om plantjes te kunnen kopen bij een stalletje onderweg. Dat was elke week weer een verrassing,wat hadden ze nu weer, het varieerde van Afrikaantjes tot bladpeterselie en van Cosmos tot paprika’s.
    Nu dus even niets meer kopen bij het stalletje. En de boer van de melktap maar eens vragen of hij misschien wat munten wil ruilen tegen een biljet.

  3. Grappig, dit. Ik heb trouwens wel weer geld op zak. Ik vraag van tevoren of ik met echt geld kan betalen. Het antwoord is altijd ja. Maar sommigen voegen er aan toe: liever niet!

  4. Het is wel slim om het zo te doen, achter een hek. Maar ik heb ook geen kleingeld meer op zak. Ik vond laatst een euro op straat en bewaar hem voor als ik ergens voor het toilet moet betalen. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.