De boerenpioen van mijn oma

Er gaat geen jaar voorbij of ik moet deze bloem laten zien. Hij is al vele malen gescheurd en weer verplant. Zijn oorsprong vond ie zo’n zestig of zeventig jaar geleden bij mijn oma in haar Voorburgse achtertuin. Zijn of beter haar hele route zal ik niet beschrijven maar tenslotte kreeg ik van een zus een stek en nam hem mee naar Italië. Sindsdien noem ik de plant Oma Moeke en is ie ook een gewild verzamelobject voor andere familieleden. Aan het eind van het seizoen hopen we weer twee steeksels te kunnen maken voor een andere zus en een nichtje. Mijn oma zit te glunderen op haar wolkje.

19 gedachten over “De boerenpioen van mijn oma

    • De Oma Moeke doet me behalve aan Oma Moeke zelf en aan de prachtige bloem ook sterk denken aan ijs. En wel aan jou eigen moeder, onze geachte tante Teddy, die een keer voor de grap zei in het restaurant, dat ze graag wel eens een ijsje wilde, waar ze niet overheen kon kijken. De ober had het gehoord en even later stond er een bokaal vol met ijs voor haar neus. Hilariteit alom natuurlijk . . .

  1. Wat leuk, Emie. Ik heb precies hetzelfde met mijn intens rode geraniums: de allereerste twee ooit in de 70-er jaren van een bejaarde vriend gekregen en eindeloos doorgestekt. Het is zomers een rode waterval… En die vriend kijkt vanaf dat andere wolkje genietend toe. Misschien krijgen die twee daar nog wat moois samen.

  2. O vast zit ze te glunderen! Ik heb altijd begrepen dat het moeilijk is om pioenen aan de bloei te krijgen. Maar dat kun je van deze niet zeggen! Mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.