Zeep

Behalve een pond gedopte tuinbonen uit eigen moestuin, kreeg ik gisteren van mijn nicht ook een zelfgemaakt zeepje. Basisingrediënten zijn olijven en lavendel, ook van eigen land natuurlijk. Ze maakte er een mooi wikkel om en ik vind dat dus een ontzettend lief cadeautje. En nu we het over zeep hebben: we moeten maar weer eens af van al die plastic handpompjes. Oké, we vullen ze bij maar de bijvulfles is, hoewel groot, ook weer van plastic. In het kader van minder plastic verbruiken is er nog een enorme slag te gaan. Ik schrik me elke week weer te pletter als ik zie wat we aan plastic afval hebben, terwijl we toch serieus proberen te minimaliseren. Het stuk zeep op de onderste foto kreeg ik vorig jaar van een ook al attente vriendin en is speciaal om tuinhanden schoon te krijgen. Het werkt als een tierelier dus ik ga nu mijn handen maar weer eens lekker vuil maken.

10 gedachten over “Zeep

  1. ik vind vloeibare zeep handiger in het gebruik, maar ik vul de herbruikbare pompjes met zelfgemaakte zeep. Blok zeep raspen, kokend water erbij en de staafmixer erop. Verhoudingen zijn overal op internet te vinden

  2. Ellendig, dat plastic allemaal. Ik heb nog twee flessen op te maken, maar dan stap ik definitief over op een ‘shampoobar’ oftewel een stuk shampoo 😉 Alle beetjes helpen, denk ik dan maar.

  3. Ik ben ook meer overgegaan op vaste zeep. Lekkere Marseillezeep, ruikt alles ook nog lekker. Die groene om je handen te wassen na het werken in de grond lijkt me wel wat. Ik werk ook graag in de tuin, maar dan heb ik eigenlijk geen zin meer in eten koken… 😃🌹

  4. Ja, wat een lief cadeautje en zo knap om zelf te maken! Ik doe het hetzelfde als jij: kleine handpompflesjes vullen met een grote fles. Maar er blijft nog zo veel plastic afval over bij mij ook.

  5. Inderdaad een beeldschoon en nuttig cadeautje. Zucht…dat plastic. Ik doe mijn best maar dat zouden de grootgrutters ook wel eens wat meer mogen doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.