Moestuinmaandag

In navolging van Marthy (klik) laat ik vandaag ook een moestuin zien. Niet de onze, nee die ligt nog letterlijk en figuurlijk te ver weg. De laatste keer dat ik er over schreef was oktober vorig jaar. Dit is de tuin van de man uit de Delftse Hout. Vakkenvol met vioolltjes en narcissen zorgen voor de vrolijke noot. Er staat een geldpot en op goed vertrouwen kun je er kruiden en aardbeiplantjes kopen. Er lag ook een komkommer, courgette en aubergine op het aanbiedingstafeltje. Die moeten op zijn minst uit een kas komen.

Ach, ik kijk ernaar maar koop niets. We hebben al verse groenten voor een paar dagen in huis. Ik sta gewoon een beetje te dromen over ons eigen moestuintje. Nu we onze vaccinatie-afspraken hebben, wordt terugkeer naar ons Italiaanse huis weer wat realistischer. Misschien kunnen we eind mei weer eens ouderwets met de handen in de aarde wroeten.

19 gedachten over “Moestuinmaandag

  1. Ik hoop dat wij in mei naar Oostenrijk kunnen. In principe (maar je weet het maar nooit …..) krijgen we begin mei onze 2e vaccinatie. Wellicht kunnen we dan met het vaccinatiebewijs de grens over ….

  2. Ik gun het jullie van harte, als je dat verteld had vorig jaar maart hadden we je uitgelachen. Inmiddels alweer meer gewoon dan normaal…

  3. Ik heb m’n eerste prik binnen en ik hoor van hoe langer hoe meer generatie-genoten dat ze misschien nog geen vaccinatie, maar in elk geval een afspraak hebben. Het gáát de goede kant op maar o wat willen we graag “los” kunnen… En jullie helemaal natuurlijk, gezien je andere huis.

  4. Heerlijk vind ik het om bij andere moestuinierders in de tuin te kijken. Ik ga er van uit dat ik altijd wat kan leren. Oh, en er staan ook nog stekjes, ben ik gek op.

    • Ik moet ook altijd kijken Marthy om de zelfde reden als jij. Heb lang staan twijfelen bij de muntstekken maar ik kan er hier niet zoveel mee. Misschien ga ik vlak voor we afreizen nog eens langs…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.