Mijn stil verlangen

De wijnboer moest vandaag, in zijn functie van wijnboer, wat spullen ophalen in Noordwijk. Nou ik zat al in de auto, toen ik dat hoorde. Dan kunnen we ook wel even naar de kust, vond ik en dat vond hij gelukkig ook. Ik word echt instant gelukkig van de combinatie zon, zee en strand.

De zee was uitermate kalm. Het was nog vroeg en heerlijk rustig. De temperatuur was perfect en ik moet uitkijken dat ik niet helemaal lyrisch word over zo iets iets eenvoudigs als een uurtje aan de kust. Maar wie als Scheveningse geboren is, zal altijd verlangen naar de kust. Vandaag werd dat verlangen weer even gestild.

13 gedachten over “Mijn stil verlangen

  1. Oh wat heerlijk. Vroeger liep ik met een vriendin nog wel eens over het strand van Katwijk naar Noordwijk in de winter. En dan warme chocolademelk drinken in het pannenkoekenrestaurant op de boulevard.
    Ik mis het zo want mijn man houdt niet zo van het strand.

    • Ik ben geboren in de Bethlehem kliniek, Judy. Dat is Den Haag, zoals Scheveningen natuurlijk ook Den Haag is. Maar mijn eerste negen levensjaren woonde ik in de Cornelis Jolstraat en we liepen in de zomervakantie bijna dagelijks naar het strand.

      • Ik ben geboren in de Emma kliniek in Scheveningen. Maar ik woonde slechts een half jaar in Scheveningen. Bij mijn oma waar mijn ouders inwoonden, in de Van Aerssenstraat. Totdat we naar Vlaardingen verhuisden. Maar toch.. Scheveningse. 🙂 Fijn om het strand zo dichtbij te hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.