Fort Altena

Als ik nog langer wacht met het laten zien van de foto’s van Fort Altena, dan klopt er niks meer van. Dan is de natuur zó drastisch in de lentestand, dat dit bericht wel erg gedateerd gaat aan doen. Een kleine twee weken geleden liepen we waar ooit de Napoleontische straatweg van Parijs naar Amsterdam was. Het fort maakte deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het werd in de 19e eeuw aangelegd en staat inmiddels op de nominatie te worden opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het frappante is dat bij dit fort nooit is gevochten en het nu dienst doet als Natuurpoort. Het fort kent wel een militaire geschiedenis als onderdak voor gemobiliseerde soldaten. Hier vandaar kan gewandeld en gefietst worden in het Land van Heusden en Altena én de Biesbosch. Bovendien, en dat was goed te zien, is er een brasserie met ruimte genoeg voor bruiloften en partijen. Wij deden een rondje om het fort en houden de locatie in gedachten voor de kleinkinderdag. Wat een interessante locatie!

17 gedachten over “Fort Altena

  1. Altijd interessant om te lezen over forten en vestingen. Ik ben ooit meegeweest als tolk naar NL. We bezochten meerdere vestingen. Onze stad is lid van een internationale groep.

  2. Hier neef Sjoerd. Ben tijdelijk gestopt als beheer vrijwilliger bij Natuurmonumenten. Nou en wat zou dat vraag je je af. Nou omdat ik dat beheerswerk op 7 forten van de Hollandse waterlinie doe. Hieronder valt ook Fort Nieuwersluis waarin een oude BB- commando ruimte in ere is gebracht en ik ook rondleidingen heb verzorgd. Er zit ook een restaurant in en picknicktafels in de zon. Dus ook leuk om naar toe te gaan😘

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.