Vestdijk ruimen of niet?

Zo eens in de twee, drie jaar ruimen wij delen van onze boekenkast leeg. Toevallig hadden we het vorige week over de Vestdijkplank. De wijnboer verzamelde zo’n 34 boeken van deze veelschrijver. Van herlezen komt het niet en bovendien: is het niet erg ouderwets geworden? Spreekt het ons nog wel aan? Zullen we Vestdijk ruimen? Vorige week was het vijftig jaar geleden dat Simon overleed en verscheen er een groot stuk in de krant van Joyce Roodnat die hem met veel genoegen aan het herlezen is. Tja, dan slaat bij ons de twijfel toe. Boeken wegdoen is sowieso een emotionele beproeving. De ruimtenood is bovendien nog niet nijpend. Jullie snappen dat we aan het herlezen gaan. Er liggen nog vier boeken op mijn stapel, daarna komt de Koperen tuin aan bod. Bevalt het niet dan zijn er vast liefhebbers te vinden die we met deze collectie een plezier doen.

18 gedachten over “Vestdijk ruimen of niet?

  1. Heb nooit een boek van hem gelezen. Schandelijk he. Wel weer alles van Simon Carmiggelt. En van Willem Elsschot, daar begon ik ooit mee

  2. Hé, mijn eerste reactie is blijkbaar niet doorgekomen. Nog een poging.
    Ik was niet zo’n Vestdijk liefhebber, Terug naar Ina Damman heb ik ooit gelezen en daar bleef het bij.

  3. Ik ben benieuwd of je het nog wat vindt! Ik ben niet (meer) zo’n herlezer. Van Vestdijk heb ik al veel weggedaan. Ik heb volgens mij alleen de Anton Wachterserie nog. Voor als ik een keer mijn been breek of zo.

  4. Oh, is het al zo lang geleden dat ik die boeken las. Ja, inderdaad, de tijd, ook voor boeken, gaat snel. Sommigen worden klassieken. Zouden daar niet een paar van Vestdijk tussen zitten ;-).

  5. Ja, ook in de Taalstaat werd er veel aandacht aan gegeven en werd Vestdijk de hemel in geprezen (als hij daar nog niet was natuurlijk). Ik heb er over nagedacht, maar toch besloten niet te herlezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.