Open zonder feest

‘Westfield Mall of the Netherlands is een uitzonderlijke plek die deel uitmaakt van de lokale gemeenschap. Westfield is een unieke innovatieve winkel-,eet-,vrijetijds-en entertainment bestemming compleet anders dan andere winkelcentra in Nederland. De verdere lanceringen van de experiences in de Mall, zoals de opening van het Eet Theater met een smaakvolle mix aan onderscheidende horecagelegenheden, de enorme Kinepolis bioscoop en Gamestate arcade- volgen op een later moment.’

Tot zover de bla-bla-bla uit een Leidschendams krantje waarin grote delen uit het ronkende persbericht terecht zijn gekomen. Na vijf jaar intensief verbouwen is winkelcentrum Leidsenhage, tegenover het huis van mijn moeder, vorige week geopend. Een slechter moment is er natuurlijk niet denkbaar en behoorlijk dramatisch voor de projectontwikkelaar en de ondernemers .

Vanaf het balkon fotografeerde ik de groene wand waarin de toegangsdeuren voor de leveranciers. Ik zie mezelf voorlopig niet winkelen in de Mall en heb al helemáál geen behoefte aan experiences. Wat een aanstellerig taalgebruik!

19 gedachten over “Open zonder feest

 1. de pretentie, ja. woon op loopafstand van leids, zoals ik het zal blijven noemen. ondanks het groen doet de gevel aan de tramkant me denken aan een troosteloos industrieel magazijn waar een tafellaken overheen geslingerd is.

 2. Ik volg op Facebook ‘de groep je bent een leienaar als’ en de reacties waren niet mals op dit verbouwde winkelcentrum. Van we zitten hier niet in Amerika en juh het blijft voor mij gewoon Leidsenhage.
  Ik woon inmiddels al 20 jaar onder de rook van Utrecht maar ben wel in Leiden geboren en heb daar tot mijn 29e gewoond en heb dus regelmatig in Leidsenhage gewinkeld.

  • Wij woonden meer dan twintig jaar in Voorburg Annemarie en kwamen dus geregeld in Leids, zoals wij het zijn gaan noemen. Die naam zal ik dus gewoon aanhouden. Maar ja, de internationale uitstraling hè?

 3. Helemaal mee eens.

  Grote pech natuurljjk om zoiets te openen in deze bizarre tijd.

  Maar stoorde me al eerder aan al die hoogdravende aankondigingen.

  Ik ben benieuwd ….

  • Er zijn denk ik massa’s mensen die het heerlijk vinden om een dag te winkelen en vermaakt te worden, Sjoerd. Als de toestroom over een half jaar of jaar heel groot wordt, kom ik er nog wel eens op terug in een blog.

 4. Ik schrok al net zo hard als Bertie. Maar inderdaad het liep goed af 😀. Vroeger was winkelen in Leidsenhage voor mij het nec plus ultra (verzachtende omstandigheden: ik was 8 jaar en woonde in Noord Hofland waar slechts een Spar was). Ondanks het persbericht wil ik er toch een keer een kijkje gaan nemen.

  • In het post Corona tijdperk zal ik er vast ook eens binnengaan, Hermieneke. Ik ben er trouwens al eens geweest toen het eerste deel geopend was. Het heeft een luxe uitstraling en zal zeker een succes worden. Maar die taal…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.