Schoonheid achter hekken

Het waren nog lang niet alle muurschilderingen die ik hier donderdag liet zien. Wat te vinden van deze vlinder in de Appelstraat in Delft? Jaren lang woonde ik met mijn ouders in de Haagse Appelstraat, dus die straatnaam alleen al deed mij stoppen. Een vlinder en een doornenkroon, zijn ze samen een symbool voor de dood en wedergeboorte?

Het onderbrengen van alle huurders uit de Bomenwijk is niet zonder slag of stoot verlopen las ik in een Delftse krant (klik). Voor sommige bewoners zijn het uiterst pijnlijke beslissingen. De laatste vertrok in februari. Nu maakt men hoog tempo met de sloop en elk huis dat achter de hekken staat, zal binnenkort in brokstukken worden afgevoerd. Kijk dus voor de laatste keer nog even met me mee.

8 gedachten over “Schoonheid achter hekken

  1. Soms ben ik heel nieuwsgierig wie je bent? Ook ik ben in die buurt van Den Haag opgegroeid. Zat op het Hugo de Groot lyceum, later het Segbroek college. Maar ik heb het idee en misschien zit ik er helemaal naast dat je net wat ouder bent dan ik. Ik ben 56.
    Fijne zondag

    • Ik ben inderdaad ouder, Coby ( 70) dus wij hebben niet met elkaar in de school banken gezeten. Tot aan mijn huwelijk woonde ik in de Appelstraat. Daarna op het Valkenbosplein en in de Kamperfoeliestraat. Voor jou vast bekende namen in Den Haag west.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.